Save Tante Betsy Crowdfunding

Save Tante Betsy crowdfundings actie

Lieve mensen, hier een heel ander berichtje dan jullie van ons gewend zijn.

Dit keer geen vrolijke noot, maar een verdrietige en zeer ongeruste Tante Betsy. Geen happiness in a dress, maar happiness in stress.

Het water staat ons aan de lippen, en hebben geen geld meer voor het voorfinancieren van een collectie. Stoffen liggen klaar, het atelier heeft tijd vrij gemaakt, dus we kunnen in wezen zo vlammen. We hebben alles, de ideeën, de knowhow en de mensen, de kanalen en logistiek. Het enige wat nu niet meer hebben zijn de financiële middelen. Dit komt doordat we de afgelopen 2 jaar achterstanden hebben opgelopen door de energie crisis en daarmee het veranderde consumenten gedrag. Prijzen zijn omhoog gegaan en mensen hebben minder te besteden, dus wachten ze tot de sale.

Zoals veel grote merken hebben wij geen investeerder of geldschieter achter ons staan en moeten wij ons eigen broekie ophouden. Dat broekie zakt nu af, het lukt ff niet. Wat veel stress, verdriet en frustratie oplevert.

Ik ben 18 jaar geleden het merk begonnen en langzaam aan is het bekender, groter en een volwassen bedrijf geworden. Er is personeel gekomen, mijn man Marc is in de zaak gekomen en we hebben in de afgelopen tijd veel mensen blij kunnen maken met mijn kleurrijke ontwerpen. Er zitten zoveel mooie dingen en items in de pipelines, het zal eeuwig jammer zijn als we ter ziele gaan, want dan terug komen is geen optie meer.

Wat ik zo mooi vind aan “mijn” Tante Betsy klanten, is de saamhorigheid, community gevoel. En het zijn natuurlijk ook prachtige mensen, kleurrijk, uniek, eigenwijs en origineel. Tante Betsy dames zijn gewoon de leukste! En soms ook een heer of een het, het maakt niet uit, tante is er voor iedereen.

Lieve lieve mensen, willen jullie ons uit de brand helpen? We willen toch geen prullen aan uit verweggistan die je voor een prikkie van ver weg laat komen? Dat is toch niet de bedoeling? Natuurlijk hebben we ideeën hoe nu verder, want het verouderde model werkt niet meer. Dat wil zeggen; 2 collecties per jaar, voorjaar/zomer en najaar/winter. Als we door middel van jullie hulp door kunnen, willen we er naar toe dat we bijna elke maand wat nieuwe styles binnen krijgen, in kleinere aantallen (dus minder van 1 artikel, dus is eigenlijk de hele collectie een limited edition) en lager geprijsd. We zijn dan meer flexibel en kunnen de cashflow beter aan.

Lieve lieve mensen, help ons alsjeblieft! Zonder jullie is er geen Tante Betsy meer. We hebben op korte termijn veel geld nodig om verder te kunnen. Je kunt ons op 2 manieren helpen: door een donatie te doen of door een cadeaubon te kopen (maar deze kan dan pas in het najaar ingezet worden).

We zouden dit niet vragen als er een andere oplossing was...

We kunnen ons voorstellen dat jullie vragen of misschien twijfels hebben. Deel dit met ons, we beantwoorden ze graag. We houden van jullie!

Lieve groet Alisa, Marc en team Tante Betsy